Wij begeleiden u bij de voorbereiding van het overlaten van uw eigen bedrijf. Een eerste advies al: begin er tijdig aan !

“Terwijl vier op de tien familiebedrijven in België de deuren opengooien en niet-familieleden aan boord halen als lid van het directiecomité, heeft 60 procent nog geen idee aan wie ze hun onderneming zullen overdragen. ….  De ondernemers die wel al een concrete timing voor ogen hebben, blijken helaas nog niet bijster ver te staan in dat proces. Van zij die binnen vijf jaar de leiding willen afstaan aan een opvolger, is bijna een op de vijf helemaal nog niet begonnen met het plannen en het voorbereiden van die overdracht.” Professor Johan Lambrecht , Studiecentrum voor Ondernemerschap Odisee.

Bron: F.E.T. krant 24/10/2015 Eigendom overdragen verloopt moeilijker dan stuurknuppel loslaten
LINK: http://www.tijd.be/r/t/1/id/9691158

 “Veel ondernemers hebben geen idee aan welke prijs ze hun zaak kunnen verkopen. De waardebepaling vormt het grootste knelpunt tijdens het overnameproces. Een prijs plakken op de harde materialen , dat is makkelijk,. Maar het klantenbestand, je naam , de bekendheid die je verworven hebt, dat is al iets moeilijker. De meeste ondernemers zijn daar niet mee bezig en schrikken wanneer ze hun bedrijf willen verkopen. Ze hadden de waarde een pak hoger ingeschat. Er blijkt nog veel werk aan de winkel te zijn om de zaak verkoopbaar te maken. Maar dikwijls begint men daar te laat aan.” Luc Van Laere, Overnamemarkt.

Bron Unizo magazine 2015 Artikel Opvolging en overname

Intens proces
Et overlaten van uw bedrijf is een intens proces waar bij de belangen van u verkoper moet ter harte worden genomen. Bij de verkoop van uw bedrijf staan wij U dan ook bij:

  • U kan u rekenen op een zeer getrouwe waardebepaling.
  • Een uitgebreid overnamedossier of overdrachtsplan.
  • Professioneel advies en steun bij de onderhandelingen.
  • Opvolging van het dossier voor, tijdens en na verkoop.